dilluns, 11 de desembre del 2017

B2. Receptes de cuina

Cada grup prepararà un menú:
  • 1r plat
  • 2n plat
  • postre
De cada plat heu d'explicar:
  1.  Els ingredients i les quantitats utilitzades
  2.  La preparació pas per pas i la duració 
  3.  El resultat amb una foto o una il·lustració

Per tal de fer la recepta hem de tenir en compte les recomanacions següents:

1.- La recepta s’ha d’escriure amb el verb imperatiu dirigit a una 2a persona (talleu, sofregiu, peleu, mescleu, remeneu, serviu, refresqueu etc.) i amb perífrasis d’obligació:

(impersonal) CAL + verb en infinitiu: Cal fregir els alls abans.
(impersonal) S’HA DE + verb en infinitiu: S’ha de treure la safata del forn…
S’HAN DE + verb en infinitiu: S’han de pelar les gambes…
Verb HAVER + DE + verb en infinitiu: Hem de fregir les gambes.
CAL QUE + present de subjuntiu: Cal que fregim abans els alls.

 2.- S’han d’utilitzar els següents connectors:
Primer, en primer lloc, per començar…
Després, a continuació, tot seguit, en acabat…
Mentrestant, alhora, simultàniament, mentre, …
Per acabar, finalment, per últim…

Com presentar una recepta de cuina


·      Nom del plat.
·      Ingredients: indiqueu els aliments i les espècies emprades.
·      Preparació: expliqueu el procés d’elaboració seguint un ordre. Els verbs han d’estar en imperatiu: prepareu, poseu, remeneu, peleu, coleu, tireu, serviu, etc.
·      Presentació: dibuixeu el plat o els ingredients. Indiqueu el país de procedència.
·      Crèdits: autor de la recepta.


Exemple:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada