- 1r plat
- 2n plat
- postre
- Els ingredients i les quantitats utilitzades
- La preparació pas per pas i la duració
- El resultat amb una foto o una il·lustració
Per tal de fer la recepta hem de tenir en compte les recomanacions següents:
1.- La recepta s’ha d’escriure amb el verb imperatiu dirigit a una 2a persona (talleu, sofregiu, peleu, mescleu, remeneu, serviu, refresqueu etc.) i amb perífrasis d’obligació:
(impersonal) CAL + verb en infinitiu: Cal fregir els alls abans.
(impersonal) S’HA DE + verb en infinitiu: S’ha de treure la safata del forn…
S’HAN DE + verb en infinitiu: S’han de pelar les gambes…
Verb HAVER + DE + verb en infinitiu: Hem de fregir les gambes.
CAL QUE + present de subjuntiu: Cal que fregim abans els alls.
2.- S’han d’utilitzar els següents connectors:
Primer, en primer lloc, per començar…
Després, a continuació, tot seguit, en acabat…
Mentrestant, alhora, simultàniament, mentre, …
Per acabar, finalment, per últim…
Com presentar una recepta de cuina
· Nom del plat.
· Ingredients: indiqueu els aliments i
les espècies emprades.
· Preparació: expliqueu el procés
d’elaboració seguint un ordre. Els verbs han d’estar en imperatiu: prepareu,
poseu, remeneu, peleu, coleu, tireu, serviu, etc.
· Presentació: dibuixeu el plat o els
ingredients. Indiqueu el país de procedència.
Exemple:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada